Der er ikke noget vi hellere vil, end og give vores erfaring videre. Vi har skabt et stort fællesskab og er altid klar på, at møde nye mennesker, dele vores interesse og kendskab til kunsten.

Er det nemt at flyve et svævefly? Ja, hvis du har viljen og lysten kan alle sagtens få opfyldt den drøm.

Er det dyrt? Det er faktisk en hobby der er en del billigere end de fleste tror. Du kan læse mere om priserne her

Konceptet, når man snakker om et svævefly, har mange det lidt svært ved og forstå. Det er egentlig utrolig elegant og kræver ikke kun en viden omkring flyet og hvordan det fungere. Det kræver lige så meget viden om naturen, vejret og ikke mindst at kunne arbejde selvstændigt og kommunikere med andre.

Der er en stor frihed ved svæveflyvning og det er noget, de fleste af os i hvert fald, har svært ved og forklare. Hvorfor er det lige er her vores interesse og tid bliver brugt?

Måske en lidt sjov reference, men hvis vi skal tage noget fra pop-kulturen – passer nedenstående sætning perfekt!

Vi flyver ikke – vi falder med stil!

Der ligger, meget basalt, to ting til grunde for hvordan et svævefly kan holde sig længe i luften. Flyets konstruktion og termik – noget vi egentlig har en del af i Danmark.

Et svævefly har, som udgangspunkt og som du nok allerede ved, ingen motor. Det er derfor et fly, der hele tiden bevæger sig frem ved, at omsætte højde til fremdrift. På baggrund af flyets størrelse og opbygning, i forhold til dens vægt, kan de svæve utrolig langt for hver meter de falder. Dette kaldes for flyets glidetal.

Glidetallet er forskelligt fra fly til fly, men de fleste moderne svævefly har et glidetal på “40” – for hver meter flyet mister i højden, flyver det 40 meter frem.
Går man fra 1200 meters højde ned til 1100 meter, har flyet flyttet sig 4000 meter.

Heldigvis kan man ved hjælp af termik sørge for, at man ikke konstant mister højde.
Termik er luftens lodrette op- og nedadgående bevægelse af den omkringliggende luftmasse. Dette kan vi udnytte som opdrift til flyet og derved “skubbe” det op i højden.

Termik udløses af solen, der opvarmer jorden. Når luften lige over jorden har ramt en høj nok temperatur, vil det begynder at stige til vejrs. Disse opadgående luftstrømme kan vi udnytte ved, at cirkle rundt inde i dem – de stiger hurtigere end flyet mister højde.

Hvis du er kommet så langt uden at miste interessen. Så syntes vi, at du skal kontakte os og måske prøve at blive pilotelev for en dag!